Webdegelijk is gestopt per december 2022. Ik ga 'ns een keer wat anders doen.

De nieuwe privacy wetgeving (AVG)

Geschreven: 
24 april 2018
Geupdate: 12 januari 2022
Leestijd ca. 3 minuten
Geschreven door Paul Borkent
Je heb er vast al van alle kanten berichten over gehoord en gelezen; de nieuw privacy wet. Ook jou bedrijf moet voldoen aan de wet om persoonsgegevens te mogen verwerken en bewerken. Op je website verzamel je vaak ook persoonsgegevens. Als eigenaar van de website ben je verantwoordelijk voor het voldoen aan die nieuwe wetgeving. Je kunt er zelf voor zorgen dat je bedrijf eraan voldoet, ook is het mogelijk dat je voor een tweetal onderwerpen aangaande je website Webdegelijk daarvoor inschakelt.
Inhoud

Waarom conformeren aan AVG

Je kunt hoge boetes krijgen als je niet aan de AVG voldoet, zelf denk ik dat het zo vaart niet loopt voorlopig. Maar als je het niet doet om de boetes te ontlopen zou je nog uit commerciële overwegingen kunnen besluiten te voldoen aan de AVG. Want als je o.a aan je potentiële) klanten laat zien dat je zorgvuldig omgaat met hun gegevens dan zal dat zeker positief afstralen op je bedrijf.

Wat kun je zelf doen

In kaart brengen

Wat doe je: Vraag het document ‘In kaart brengen’ aan bij Webdegelijk en vul aan waar nodig. Het document zal ik voordat ik het je toestuur aanpassen aan de jou bedrijf, bijvoorbeeld de doelgroepen en de op de website gebruikte extensies met persoonsgegevens.

Verwijder bepaalde gegevens

Wat doe je: Login op de backend van de site en verwijder de persoonsgegevens waarvan je in het document ‘In kaart brengen’ (bij punt 1) geen reden van verzamelen en opslag hebt gegeven.

Verwerkersovereenkomsten afsluiten

Wat doe je: De op jou website afgestemde verwerkersovereenkomt opvragen bij Webdegelijk, die controleer je en onderteken je. Een andere partij die toegang heeft tot de data van je site is de hostingprovider, wellicht heeft deze je al een overeenkomst gestuurd. Soms is de verwerkersovereenkomst onderdeel de (nieuwe) algemene voorwaarden.
Als er andere partijen zijn die toegang hebben sluit dan ook met hen de overeenkomst af. 

Privacy verklaring opstellen

Huur hiervoor een specialist in, of maak er zelf een aan, via veiliginternetten.nl bijvoorbeeld.  

SSL aanvragen

Vraag de hostingprovider van je website om een SSL certificaat, mocht je dat nog niet hebben. Via SSL verloopt gegevens overdracht via formulieren versleuteld, kan niet onderschept worden

Wat kun je desgewenst aan Webdegelijk overlaten

Expliciete toestemmingen

Ik kan ervoor zorgen dat er alsnog en voortaan expliciet toestemmingen worden gegeven. Dit houdt meestal concreet in dat ik dit doe:

  • Formulieren voorzien van een verplicht aan te vinken checkbox veld waardoor er dus expliciet akkoord wordt gegaan met je privacy policy.
  • Bij bepaalde formulier velden een door jou aangeleverde toelichting plaatsen. In de toelichting geef je aan waarom er om de informatie gevraagd wordt. Bijvoorbeeld "Uw adres hebben we nodig om u een factuur te kunnen sturen".
  • Cookiemelding op de website plaatsen. Is niet nodig als het alleen cookies zijn voor de werking, kwaliteit of effectiviteit van de website. 
  • Toestemming vragen aan jou huidige nieuwsbrief abonnees.
  • Mailchimp aanpassen, dit kun je eventueel ook zelf doen, hier staat een handleiding.

Privacy verklaring laten plaatsen op site

Ik zorg voor opmaak van de pagina en een knop er naartoe.

SSL instellen

Ik doe de noodzakelijke aanpassingen aan je website

Laat me je plannen weten en ontvang vrijblijvend advies

Heb je vragen over wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op en wie weet kom je er achter "welke kant het op moet"
© 2004 – 2024 Webdegelijk
Privacyverklaring
Website ontwerp & realisatie: Webdegelijk
arrow-up