Webdegelijk is gestopt per december 2022. Ik ga 'ns een keer wat anders doen.

Secties

20

Voorbeeld van een homepage die bestaat uit 8 secties (het menu telt ook als een sectie). Een website bestaat in totaal vaak uit ca. 10 - 35 secties.

Wat in HTML verstaan wordt onder section is een op zichzelf staand onderdeel van een pagina, zoals bijvoorbeeld een aantal ‘Meest recente projecten’ op de homepage, of 'Dit zijn onze 3 pakketten' op een diensten pagina. Maximaal zijn ze maximaal een scherm hoog en een scherm breed en beginnen ze met een titel. Een complete tekst pagina is vaak hoger maar mag ook gerekend worden als een section want een tekst is vaak alleen tekst. Ook het knoppen menu en de footer, die standaard aanwezig zijn op elke website, reken ik als een ‘section’.

Menu keuze

Een menu zonder onderstaande opties is inbegrepen in de secties

Bij naar beneden scrollen blijft het menu zichtbaar.

Breed uitklapmenu met naast tekstlinks ook foto’s met links naar pagina's/artikelen en zelfs eventueel video’s.

Dynamische pagina's

Voor het maken van custom post types en custom fields gebruik ik de WordPress plugin Metabox.io, omdat ik daar al een lifetime abonnement voor heb betaal je daarvoor geen € 299,- maar is het voor jou als klant kosteloos.

0

Bijvoorbeeld te gebruiken voor: Nieuws, evenementen, trainingen, projecten, uitgebreide referentie, en portfolio pagina's. De bezoeker van de website zal de items kunnen filteren. Tot 15 velden (meer velden op aanvraag). Inclusief vullen 10 pagina's. (€ 30,-)

0

Bijvoorbeeld te gebruiken voor: Blog, medewerkers.
Inclusief vullen 5 pagina.

0

De meest voorkomende dynamische overzichten zonder een filter zijn: Recenties, daar hoeft meestal niet op doorgeklikt te kunnen worden.
Inclusief vullen 5 pagina's.

Zoekmachinemarketing

Door te adverteren in Google krijg je veel (nieuwe) bezoekers op de website die daadwerkelijk opzoek zijn naar de diensten/producten die je aanbiedt.
Unieke service: Kom te weten wèlke bedrijven de website bezocht hebben! Selecteer daarvoor hieronder een Bezoekerslijst naar keuze.

Meer inro over Google Ads pakketten vind je op https://webdegelijk.nl/google-ads/

Hiervoor krijg je niet alleen de functionaliteit maar ga ik er ook mee aan de slag, dus bijvoorbeeld ca. 20 url redirects toevoegen, een sitemap aanmaken en posten, een 404 pagina bouwen en toewijzen en de SEO plugin voor Woocommerce inrichten.
Ik gebruik daarvoor Rankmath, abonnementskosten daarvoor heb je niet.

In analytics kun je niet zien welke bedrijven je site bezocht hebben, analytics laat alleen een lijst telecomaanbieders en hostingproviders zien. Die zijn lang niet altijd te herleiden naar bedrijfsnamen, dus daar heb je weinig aan. Regelmatig krijg je van Linkedin mails met als onderwerp "You appeared in 20 searches this week". In die mail staan de logo's van alle bedrijven die naar jou profiel gekeken hebben. Dat is eigenlijk wat je ook wilt voor je website.
Meer info over Bezoekerslijsten

Zelf een abonnement op Albacross afsluiten? Dat kan ook, maar kost € 149,-/maand, en er moeten dan nog zelf bezoekerslijsten worden aangemaakt..
Via Webdegelijk is het abonnement kostenloos.

Als teksten niet door jou kunnen worden aangeleverd om 1 op 1 op de nieuwe website te laten plaatsten kan ik de teksten schrijven. Dat doe ik op basis van de teksten die er al op de bestaande website te vinden zijn maar ook, en vooral, gebruik ik daarbij andere bronnen aangevuld met informatie die ik haal uit de gesprekken die ik met je voer. Tenslotte ga ik opzoek naar belangrijke zoektermen om te achterhalen welke onderwerpen belangrijk zijn om hoog te ranken in Google. 1 A4 is ca. 350 woorden.

Voor het beter vindbaar maken van teksten gebruik ik Textmetrics.com/nl, normaal kost dat € 18,-/maand, via Webdegelijk betaal je niets.

Als er aanvullend een zoektermenonderzoek besteld is of een Google Ads pakket dam maak ik gebruik van mijn SE Ranking account, ook daarvoor betaal je via mij niets. Zelf een abonnement afsluiten is dus niet nodig, daarmee bespaar je € 29,-/maand.

 

Webshop

Een greep uit de specificaties van de maatwerk Woocommerce webshop die ik oplever zijn: Betaalmethode iDEAL, Verzendmethoden instellen, Ca. 10 categorie pagina’s maken en ca. 20 producten toevoegen. Een custom Product pagina, share buttons, een boodschappenmandje en FacetWP filter. Stap je over vanuit een ander webshop systeem en je wilt een omvangrijke file aanleveren en die door mij laten bewerken tot importeerbare file om op die manier heel snel heel veel producten te laten toevoegen? Ook dat is mogelijk, neem daarvoor svp contact op.

Bestaande mogelijkheden, nieuwe toepassing
Ik gebruik zo min mogelijk extra plugins maar maak optimaal gebruik van de mogelijkheden die er al aanwezig zijn in Oxygen, Woocommerce, de plugins Oxygen-Woocommerce plugins, facetWP en ook plugins om ervoor te zorgen dat bepaalde keuzes leiden tot een andere afbeelding, of tot een verandering in prijs en de naam van de gekozen optie verschijnt in het besteloverzicht. Het zijn plugins die (afzonderlijk en voor verschillende doeleinden) veel gebruikt worden en goed ondersteund worden. Met andere woorden, de configurator zal dus niet ‘vanaf de grond af aan’ worden opgebouwd.

Dat heeft o.a deze voordelen:
- Enorme inkorting van de ontwikkelingstijd.
- Aanzienlijk minder ‘kinderziektes’.
- Profiteren van (gratis) updates.
- Voor eventuele doorontwikkeling, als dat al wordt aangeboden, zit je niet vast aan  1 ontwikkelaar (of aan degene die bereid is de support en doorontwikkeling van de ontwikkelaar over te nemen).

 

Aanvullende diensten

Hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit het plaatsen van de site op een voorlopige url, de juiste hosting instellingen of het afsluiten van een hostingpakket.

Om een WordPress site relatief veilig te houden zijn er aanvullende maatrelen te nemen. Updates verschijnen vaak juist omdat er beveiligingslekken ontdekt zijn.. Dus, om een site nagenoeg onkwetsbaar te maken voor beveiligingslekken kun je ervoor kiezen door mij aanvullende maatregelen te laten nemen.

Meer info over de extra maatregelen die ik kan nemen vind je in mijn blog

Geef de bezoekers van mijn website een mogelijkheid om laagdrempelig waardevolle feedback te geven over dienst of website gebruik. Ik gebruik daarvoor userback.io. (€ 5,-)

Normaal kost alleen het abonnement voor userback.io al € 19,-/maand, via Webdegelijk is het kostenloos.

Jij levert 1 chatscript aan (met ca. 8 stappen), ik implementeer het script in het Quriobot dashboard. Normaal kost alleen het abonnement op quriobot al € 19,-/maand, via Webdegelijk is het kostenloos.

Cookies zijn er eigenlijk altijd, het is aan de eigenaar van de website dat enkel te melden in een aparte vensterje of de bezoeker daadwerkelijk de mogelijkheid te geven welke cookies wel en welke niet te accepteren

Een breadcrumb, ook wel 'kruimelpad', komt goed van pas wanneer er meerdere sub(sub)categorieën zijn. De bezoeker weet dankzij de breadcrumb beter waar hij/zij zich bevindt in de structuur. Ook kan er eenvoudig naar hogere levels genavigeerd worden. Dus voor een website met weinig pagina's kun je een breadcrumb best achterwege laten.

Wanneer pop-ups op de juiste manier worden ingezet zijn ze niet storend. Bijvoorbeeld een klein extra scherm met een link naar het Corona beleid, ergens onderaan de pagina, dat is voor de meeste gebruikers (en voor Google) geen probleem. Bovendien kan ik instellen dat de pop-up bijvoorbeeld maar 1x per dag of 1 keer per gebruiker getoond mag worden.

0

De velden mogen verdeeld zijn over meerdere formulieren

0

Is het nodig? Nee, maar leuk is het wel; icons die reageren op de cursor, of regeren op het naar beneden scrollen? Alles is mogelijk, bekijk ze op Lordicon.com.

Je betaalt alleen voor het maken van de icons, het abonnement op Lordicon (€ 16,-/maand) betaal je niet.

Een zoekveld met zoekresultaten pagina kan toegevoegde waarde hebben als er (heel) veel content op de website staat, anders wordt het vaak als overbodig gezien en is het zelfs vaak gebruiksvriendelijker voor de bezoeker om gewoon via het menu te zoeken naar de juiste pagina.

Webmaster mogelijkheden

Keuzes die de prijs verhogen, of verlagen

Voor het maken van het ontwerp en/of het ontwikkelen van een website ben ik mede afhankelijk van hoe snel de klant reageert. Toch kan ik wel een vuistregel geven voor mijn standaard levertijd: 1 week per €50,-, dat gaat in op het moment waarop de eerste maandfactuur voldaan is. Als je dit wilt halveren geldt daarvoor een prijsverhoging van 10%. Dat komt o.a omdat het een stuk minder efficiënt werkt om enkel aan 1 project te kunnen werken. Wat meestal een prima manier is om die 10% kostenverhoging te voorkomen is gefaseerd bouwen. De site gaat dan al online zonder de onderdelen die best later toegevoegd kunnen worden.

Een website die ik bouw past zich aan aan het formaat van het beeldscherm van de bezoeker. Maar o.a met zogenaamde "media queries" die ik toevoeg ga ik een stap verder. Daarmee kan ik per formaat aangeven wat, waar, en op welke manier getoond moet worden, en of het uberhaubt te zien moet zijn, op bijvoorbeeld mobiel.

Ontwerp aanleveren en pixel perfect nabouwen

Vaak kan ik een korting geven, hoe hoog die is hangt af van (de complexiteit van) het ontwerp maar ook van of het een ontwerp is van alleen de secties, of ook het menu of van een dynamisch deel van de site. Als er al een ontwerp is heb ik voor die onderdelen dan doorgaans minder tijd nodig, want er zijn geen of nauwelijks goedkeurings/afwijzings rondes. Daarentegen is het juist weer wat complexer om iets te bouwen dat tot in de puntjes is ontworpen en voorgeschreven.

Website ontwerp maken, realisatie volgt (eventueel) later.

Stel je wilt in eerste instantie alleen een ontwerp laten maken dan kan ik, bijvoorbeeld alleen van de homepage een ontwerp maken. Je beslist pas daarna of je daadwerkelijk de website laat bouwen. Selecteer bijvoorbeeld het aantal van 7 secties.
Ontwerp en bouw gaan bij mij voor een groot deel hand in hand, dat betekent dat er ook al direct een deel daadwerkelijk gebouwd is.

Hoe werkt het:

  1. Je laat vertelt me en/of laat me zien wat je mooi vindt, zodat ik weet wat je smaak is.
  2. Op basis daarvan maak ik een ontwerp van de homepage, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de website er uit zou kunnen komen te zien.
    Je ontvangt een jpeg afbeelding van het ontwerp en een video (want ik heb ook vaak al (interactieve) animatie animaties, omdat dat in feite ook bij het ontwerp hoort.
  3. Je besluit, eventueel na wat aanpassingen van het ontwerp, of er inderdaad een website gebouwd gaat worden. In dat geval hoef ik alleen maar de secties te gaan afbouwen, je betaalt dan voor de afgebouwde secties, dus de prijs van het ontwerp krijg je terug. Besluit je, ook na aanpassingen van het ontwerp, om geen website te laten bouwen dan is dat ook geen probleem, maar in dat geval kan ik je het bedrag dat je betaalt voor het ontwerp niet terug geven.

Design van de huidige website behouden, rebuild (Prijsverlaging)

Een compleet nieuwe website is niet altijd nodig. Als je eigenlijk nog helemaal tevreden bent over het design, de voorkant, van de website kun je overwegen enkel een re-build te laten maken. Hierbij wordt je huidige site nagebouwd. Redenen voor het laten maken van een rebuild kunnen zijn lees je hieronder.

CMS bevalt niet
Het cms waarmee een site gebouwd is niet bevalt niet, bijvoorbeeld op het gebied van gebruiksvriendelijkheid of functionaliteit.De eisen die je stelt aan de webbouwer komen niet overeen met wat de webbouwer levert, bijvoorbeeld ten aanzien van support, onderhoud of doorontwikkeling van de website.

Slecht vindbaar
De site is slecht vindbaar en de (SEO) maatregelen om daar verandering in te brengen zullen hoge kosten met zich meebrengen en wil je dus liever voorkomen.

Traag (op mobiel)
De website laadt traag, de rebuild versie moet veel sneller zijn, ook op mobiel.

Gebruiksvriendelijkheid voor bezoeker
Op kleine schermen (mobiel) is de website minder gebruiksvriendelijk dan je zou willen.

Per maand, 1 jaar lang (excl. BTW):

En dit krijg je er gratis bij

Gratis OxyExtras lifetime licentie t.w.v € 123,-
OxyExtras gebruik ik om functionaliteit toe te voegen aan Oxygen.

Gratis Oxygen lifetime licentie, Ultimate package, t.w.v € 149,-
In de Ultimate package zit WooCommerce integratie, Client mode en Composite Elements. De Oxygen licentie zal verbonden blijven aan jouw website, dankzij die licentie zul je de website altijd kunnen blijven updaten, in lengte van jaren, en door wie dan ook.

Laat me je plannen weten en ontvang vrijblijvend advies

Heb je vragen over wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op en wie weet kom je er achter "welke kant het op moet"
© 2004 – 2024 Webdegelijk
Privacyverklaring
Website ontwerp & realisatie: Webdegelijk
arrow-up